Снимка Булфото, архивЗимата нахлува с пълна сила в България. Днес

...
Снимка Булфото, архивЗимата нахлува с пълна сила в България. Днес
Коментари Харесай

Синоптик: Зимната хала смъква рязко температурите до минус 12 градуса

Снимка Булфото, списък

Зимата нахлува с цялостна мощ в България. Днес ще има рекордно ниски температури за този месец. Обявиха и местата, където ще завали сняг.

 

През днешния ден от север-северозапад ще продължи да нахлува леден въздух и температурите ще се намаляват. През нощта над доста региони облачността  се раздра и понижа. Днес сверозападният вятър краткотрайно ще отслабне. Минималните температури ще бъдат сред минус 7° и минус 2°, по Черноморието – към нулата.

Днес от запад ще се заоблачи и след обяд в Западна България ще завали сняг. Вятърът от северозапад още веднъж ще се усили, ще е сдържан и краткотрайно мощен. Максимални температури сред 0° и 5°. Атмосферното налягане, след краткотрайно покачване, денем още веднъж ще се намалява, ще се задържи по-ниско от междинното за януари.

Това заяви Красимир Стоев дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представен от Над Черноморието след краткотрайно понижение на облачността преди обяд, след обяд от запад тя още веднъж ще се усили и вплътни, само че към момента без превалявания. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 3°-6°.

Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините преди обяд ще има краткотрайни разкъсвания на облачността. След обяд от запад облачността бързо ще вплътни и в масивите от Западна България ще завали сняг. Ще духа мощен, по билата и плевел северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към минус 4°, на 2000 метра – към минус 11°.

През идващите дни температурите ще се намаляват и ще станат доста по-ниски от нормалните за втората половина на януари. Вятърът ще е най-вече от северозапад, сдържан, в Дунавската низина и източните региони - до мощен. В петък на обособени места към момента са вероятни слаби валежи от сняг, само че от северозапад облачността краткотрайно ще намалее. В събота още веднъж ще доминира облачно време, тук-там ще превали слаб сняг.

В неделя вероятността за превалявания е дребна, ще има е по-значителни разкъсвания и понижения на облачността. Ще бъде много студено, минималните температури ще доближават тук-там до минус 10° - минус 12°, а и дневните в множеството региони ще са негативни.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР