Снимка Булфото, архивЗасилват се проверките за носене на маска в

...
Снимка Булфото, архивЗасилват се проверките за носене на маска в
Коментари Харесай

Ще проверяват граждани за маски в градския транспорт в София

Снимка Булфото, списък

Засилват се инспекциите за носене на маска в градския превоз в столицата. Тази седмица служители на реда и контрольори спираха случайно определени рейс и глобяваха всеки без маска. Сега инспекциите се насочват и към метрото. Предвидени са и солени санкции, заяви

Масираните инспекции ще стартират този понеделник. Те ще бъдат както в метрото, по този начин и по автобусните и трамваините спирки, най-често на началните и крайните точки. Ще се ревизира освен дали носим маска, а и дали е вярно сложена. Глобата стига до 300 лв.. „ Освен във вестибюлите в метрото, ще се ревизира дали носите маска и дали я носите вярно към този момент и в мотрисите. Толерантността ще бъде нулева, тъй че приканваме столичани да съблюдават откритите правила ”, съобщи Димитър Дилчев от ЦГМ.

Само през последните 24 часа контрольори и служители на реда са засекли 25 души без маска в метрото. Пътуващите посрещнаха новината за инспекциите с утвърждение. „ Нося маската по личен избор, желая да защищавам и близките хора. Доста постоянно виждам хора без маска. Те споделят, че доста ги задушава, не могат да дишат. Аз даже тичам с нея, по 20-30 км. и съм си ок ”, разяснява един от тях.

Контрольорите споделят, че пасажерите в метрото са по дисциплинирани от тези в наземния превоз. „ През нощта всяка станция се измива, като в машините, които мият станциите, се прибавят дезинфектанти ”, съобщи Стоян Братоев - изп. шеф на „ Метрополитен “ ЕАД.

Заради пандемията, употребяващите публичен превоз са намалели и са едвам 65% от пътуващите през предходната година.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР