Снимка Булфото, архивЗаседанието е насрочено за вторник от председателя на

...
Снимка Булфото, архивЗаседанието е насрочено за вторник от председателя на
Коментари Харесай

Ива Митева свиква извънредно заседание на НС заради кадрите с насилие от протестите

Снимка Булфото, списък

Заседанието е планувано за вторник от ръководителя на Народното събрание Ива Митева поради записите с принуждение над протестиращи от миналогодишните антиправителствени митинги. Кадрите бяха показани за първи път след година в Народното събрание в петък, оповестява

Ива Митева показва, че е изгледала фрагментите с полицейското принуждение с „ отвращение, болежка и паника “. И споделя това освен като ръководител на Народното събрание „ само че и като жител, жена и майка “. И заради тази причина, съгласно нея, българският парламент, като еманация на волята на народа и поръчител за върховенството на закона, не може да остане настрани от показаното във видеоматериалите.

На изключителното съвещание във вторник ще бъде изслушан служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Той би трябвало да изясни какви дейности е подхванал, с цел да се открият лицата, надвишили пълномощията си, наложените санкции и взетите ограничения за недопускане на сходни прояви. За следствие на виновните се оповестиха от „ ИТН “, „ Демократична България “, Българска социалистическа партия и „ Изправи се. БГ! Ние идваме! “. 

Единствено от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи нямат реакция по проблема. 

А евродепутатът от Партията на европейските социалисти Петър Витанов заяви, че ще сезира Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи в Европарламента. 
 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР