Снимка Булфото, архивЗаради кораба на Яйлата се прочухме до Брюксел.Край

...
Снимка Булфото, архивЗаради кораба на Яйлата се прочухме до Брюксел.Край
Коментари Харесай

Новаков, ГЕРБ в Брюксел: Пред екологична катастрофа сме заради кораба на Яйлата

Снимка Булфото, списък

Заради кораба на Яйлата се прочухме до Брюксел.

Край българските крайбрежия на Черно море сега е в ход екологична рецесия, която се ръководи изцяло некадърно и основава риск за жителите и за биоразнообразието в региона. Това съобщи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков в Европейския парламент във връзка със засядането на товарен транспортен съд в местността “Яйлата ” край Камен бряг и забавената реакция на президента и назначения от него длъжностен кабинет за решение на казуса и попречване на вредите за хората и природата, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ, написа

Андрей Новаков сигнализира евродепутатите, че и сега количества азотна тор от авариралия кораб се изливат непосредствено в морето, създавайки голям риск за акваторията. Той прикани европейските институции да наблюдават с паника развиването на тази рецесия и, в случай че се наложи, да бъдат задействани европейските механизми за отбрана на жителите и биоразнообразието.

По думите му виновните институции, ръководени непосредствено от президента Румен Радев, не се оправят с ръководството на рецесията, а бездействието на служебния кабинет е довело до голямо закъснение и риск от екокатастрофа.

„ Тук приказваме не просто за българската природа, за която всички милеем, а за акваторията на Европейския съюз, на външна граница на Европейски Съюз. Има действителната заплаха от екологична злополука, която не се ръководи съответно и по този метод заплашва здравето на хората и слага под риск биоразнообразието в региона, “ акцентира българският евродепутат.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР