Снимка: Булфото, архивВремето на правителството ще изтече, когато завърши 4-годишният

...
Снимка: Булфото, архивВремето на правителството ще изтече, когато завърши 4-годишният
Коментари Харесай

Правосъдният зам.-министър коментира уволнението си от ВТУ

Снимка: Булфото, списък

Времето на държавното управление ще изтече, когато приключи 4-годишният му мандат. Не съм обезпокоен за това.

Това съобщи в студиото на „ Лице в лице “ по bTV заместник–министърът на правораздаването проф. Николай Проданов. Думите му са във връзка последните митинги, които избухнаха в страната, написа novini.bg.

 „ Въпросът с едни митинги постоянно може да се преглежда от най-различни точки. Живеем в доста комплицирано време. Винаги ще има хора, които се усещат по някакъв метод наранени от еволюцията на обществото “, съобщи той.

По думите му всички тези митинги сега демонстрират, че в България работи демокрацията.

Той разяснява и абсурда с уволнението му от Великотърновския университет. Според първичните обвинявания той е забъркан в спекулация с издаването на италиански дипломи. В същото време съгласно управлението на висшето образователно заведение проф. Проданов не си е изпълнявал отговорностите.

„ В цялата история най-странното е, че сред двете неща няма разумна връзка ", изясни Проданов.

Той съобщи, че няма нищо общо с цялата тази спекулация с италианските жители, а поради обстановката ще съди университета. Проф. Проданов посочи, че не е взимал управителни постове в университета по време на аферата. Според негови сътрудници даже безобразията са се случили точно тъй като проф. Проданов не е бил на този пост.

„ В един миг в университета се разви тезата, че в Италия няма задоволително хора с педагогическо обучение. Има една пазарна опция университетът да квалифицира тези студенти, като ги образова “, разяснява зам.-министърът.

Той добави, че не знае на какъв език е преподавано. В целия скандал става дума за неосъществена в точния момент процедура, поради което се е стигнало до подправен документ.

„ Категорично погрешно е, че не съм си изпълнявал отговорностите в университета. Заповедта за уволняване е извънредно сбита “, добави той.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР