Агенция пътна инфраструктура (АПИ) нападна новото ръководство на СО за

...
Агенция пътна инфраструктура (АПИ) нападна новото ръководство на СО за
Коментари Харесай

АПИ нападна Столична община и заплаши с въвеждане на винетки по Околовръстното - Булевард България

" Агенция пътна инфраструктура " (АПИ) атакува новото управление на Следствен отдел към окръжна прокуратура за това, че " необяснимо бави съглашението за взаимно поддържане на сектори от републиканската пътна мрежа на територията на общината и към този момент е задлъжняла със стотици хиляди лв. ".

В позиция на уеб страницата на АПИ се твърди, че заради тази причина има заплаха пътната администрация да бъде принудена да вкара винетки за прекосяване по Софийския околовръстен път.

" В годините обратно той се е поддържал въз основа на споразумителни протоколи, на чиято база се поделят отговорностите по поддържането на трасето, а жителите на София го употребяват без да е нужна е-винетка, каквато се изисква за използването на републиканска пътна мрежа. Столична община също по този начин към този момент 5 месеца не взема решение казуса с укрепването на надлеза при детелината на бул. „ България “ и Софийския околовръстен път към кв. „ Бояна “ и придвижването не може да бъде пуснато. Местната власт отхвърля да подпише съглашение с АПИ за тези действия, с което да се даде опция за работа ", се споделя в формалната им позиция.

.Добавя се още, че АПИ не може да предприеме нужните действия по подсилване на моста, защото парцелът, в който те би трябвало да се правят, е на Столична община.

Според мнение на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), направено по възлагане от общината, под надлеза може да бъде пуснат трафикът при изискване, че мостът е защитен от удар.

" АПИ имаше подготвеност да извърши нужните действия по оборудването и да пусне придвижването още на 15 септември, само че не беше реализирано единодушие с общината ", настояват още от АПИ.

Активирането на АПИ в офанзива против екипа на Васил Терзиев стана малко след промяната на основния проектант на София Здравко Здравков и началото на " строителната " акция на Бойко Борисов преди октомврийските избори.

През август ръководителят на ГЕРБ показа от свое име план за прокопаване на тунел от 3 километра, който да отпуши трафика в най-тясната права на южната част на Околовръстното.

Кметът на София Терзиев отговори, че това рискува да провали години работа по различен проект, който към този момент е минал през планиране и публични разисквания.

Управителят на АПИ обаче освен не го поддържа, само че и стартира нова концепция занапред да се пуска интернационален конкурс за план за Околовръстния път, като не изключи опцията за под земята пробив.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР