Агенция Пътна инфраструктура съобщи, че е възможно да се стигне

...
Агенция Пътна инфраструктура съобщи, че е възможно да се стигне
Коментари Харесай

АПИ: Възможно е да се въведат винетки за Околовръстния път в София

Агенция " Пътна инфраструктура " заяви, че е допустимо да се стигне до въвеждане на винетки за прекосяване по Софийския околовръстен път. Причината - Столична община бави съглашението с АПИ за взаимно поддържане на сектори от републиканската пътна мрежа на територията на общината и към този момент е задлъжняла със стотици хиляди лв..

В годините обратно Околовръстния път се е поддържал въз основа на споразумителни протоколи, на чиято база се поделят отговорностите по поддържането на трасето, а жителите на София го употребяват без да е нужна е-винетка, каквато се изисква за използването на републиканска пътна мрежа.

Столична община също по този начин към този момент 5 месеца не взема решение казуса с укрепването на надлеза при детелината на бул. „ България “ и Софийския околовръстен път към кв. „ Бояна “ и придвижването не може да бъде пуснато, показват още от АПИ. И допълват, че локалната власт отхвърля да подпише съглашение с Агенция “Пътна инфраструктура ” за тези действия, с което да се даде опция за работа. АПИ не може да предприеме нужните действия по подсилване на моста, защото парцелът, в който те би трябвало да се правят, е на Столична община.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР