Снимка Булфото, архивВелико Търново ще стане част от отбелязването на

...
Снимка Булфото, архивВелико Търново ще стане част от отбелязването на
Коментари Харесай

Крепостта Царевец ще светне в зелено

Снимка Булфото, списък

Велико Търново ще стане част от отбелязването на Европейския ден на донорството и трансплантацията довечера в 20,30 ч. Тогава крепостта Царевец ще бъде обагрена в зелена светлина,  припомня

Във всеки от градовете един от знаковите обекти – образни знаци, ще бъдат осветени в зелено - цветът на донорството и трансплантацията. Целта на отбелязването на този ден е да се насърчи публичния спор и да се увеличи осведомеността за донорството на органи, тъкани и кафези като метод за възстановяване и избавяне на човешкия живот.
 
Европейският ден на донорството и трансплантацията е опция да се почетат всички донори на органи и техните фамилии, както и израз на признателност към медицинските експерти, които оказват помощ да се избавят животи. В зелено, с изключение на Царевец, ще бъдат обагрени също Националният замък на културата в София, Щабът на Военноморските сили във Варна, фонтанът на пл. " Стефан Стамболов " и постройката на общината в Пловдив, Параклисът пантеон " Св. Георги Победоносец " в Плевен, постройките на общини Русе и Бургас.

Във Велико Търново ще се организира и осведомителна акция по тематиката – на 15 октомври пред постройката на общината, от 13,00 до 14,30 ч. Инициативата е на Изпълнителна организация " Медицински контрол и доброволци на Български юношески червен кръст. Преди година в парк " Света гора’’ бе открита мемориална чешма в символ на респект към донорите в България. Инициативата бе на Сдружение " Пациенти с дихателна непълнота и белодробна трансплантация " и Община В. Търново.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР