Снимка Булфото, архивТакса за поддръжка както на гроба, така и

...
Снимка Булфото, архивТакса за поддръжка както на гроба, така и
Коментари Харесай

Направо не е за вярване какво искат да направят с гробовете на починалите

Снимка Булфото, списък

Такса за поддръжка както на гроба, по този начин и на цялото гробище, ще би трябвало да заплащат хората, откупили правото да употребяват място за безконечен покой. Тези, които поемат ангажимент сами да се грижат за своите гробове, ще отчисляват дребна сума месечно или годишно за облагородяване на алеите, за защита и за всички други действия, съпътстващи основаването на добра среда в парка, пише в. Монитор. 

Ако роднините на покойника решат сами да поддържат своя гроб, пък ще заявяват това пред ръководството на гробищния парк. Те обаче също ще заплащат за облагородяването на парка. Размерът на таксата ще се дефинира от общинския съвет на съответното кметство, според Закона за локалните налози и такси. Това планува планът за Закон за гробищните паркове, гробищата, погребенията и погребалната активност.

Опити да се изготви и одобри сходен закон има в последните 10 години. Тъй като материята е деликатна, приемането на нормативната уредба все се е спъвало в разнообразни елементи.

Миналата година депутатите също обсъждаха план на сходен акт, само че концепцията покойниците да се погребват съгласно непрекъснатия си адрес срещна опозиция. Проблемът се отнасяше главно за столицата, защото там дефицитът на гробни места е голям, а опциите за разширение на гробищните паркове минимални.

Предложението местата за безконечен покой да се трансфорат в монументи на културата също не сработи, защото се появиха десетки спънки от всевъзможен темперамент, а и огромна част от хората не одобриха концепцията, защото тя постанова обилни ограничавания.

„ Връщахме няколко пъти закона за доработване, тъй като той би трябвало да е по този начин изработен, че да обгръща всички детайлности и да не е проформа “, разяснява ръководителят на парламентарната комисия за вероизповеданията и правата само че индивида Красимир Велчев.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР