Снимка: Булфото, архивСтоличният кмет Йорданка Фандъкова ще предложи онлайн обучението

...
Снимка: Булфото, архивСтоличният кмет Йорданка Фандъкова ще предложи онлайн обучението
Коментари Харесай

Фандъкова: Онлайн обучението в София да продължи още две седмици

Снимка: Булфото, списък

Столичният кмет Йорданка Фандъкова ще предложи онлайн образованието в София да продължи още две седмици. Това разкри самата тя. След този период обаче тя желае гимназистите да стартират поетапно връщане в клас, по отношение на ситуацията в страната.

Градоначалникът ревизира готовността за разкриване на диагностичен кабинет за жители с грипоподобни признаци XI ДКЦ. Изграждането на COVID зони пред поликлините бе оповестено преди от дни управляващите като поредна мярка на страната за битка с пандемията у нас, написа " Монитор ".

Ще се разиска и на прогимназиален стадий също да се учи онлайн, както и удължаването на мярката за затварянето на нощните заведения и крайния час за работата на останалите заведения. Градоначалникът ще желае и мярката за възбрана на посещаване на малолетни в моловете без компаньон, да продължи. Зелените коридори за извършване на покупки също ще останат.

За най-малките възпитаници и деца в детските градини няма да се разискват промени. " Министърът на образованието е дал опцията на всеки шеф да може да разнообразни форми на образование при 20% болни ", напомни кметът.

Относно Коронавирус зоните Фандъкова съобщи, че през днешния ден ще бъдат открити в три поликлиники в града - в 11-то, 12-то и 17-то ДКЦ, надлежно в регионите " Възраждане ", " Люлин " и " Оборище ", а до края на седмицата ще се включат още седем. Очакванията е идната седмица да се открият зони и в още три поликлиники. " Целта е да се понижи натиска на пациенти към лечебните заведения, да помогнем на хората, да ги успокоим, да работим и дружно с персоналните лекари ", сподели кметът.

В кабинетите ще се преглеждат пациенти ориентирани от персоналните лекари, а по тяхна рекомендация ще се вършат и безвъзмездни антигенни проби. Хората без симптомни и рекомендация на джипито ще би трябвало да заплащат тестванията. Работното време на зоните ще бъде определяно от всяка поликлиника.

Фандъкова цитира и данни от днешната обстановка с ковид в София. " 1318 са новозразените, общо 1367 в болница, което е със 79 повече от през вчерашния ден, на интезивно лекуване са 139 души ", сподели кметът.

Кметът благодари на софиянци за дисциплинираното държание в последната седмица. " Проверките, които вършим всекидневно демонстрират, че като цяло ограниченията се съблюдават. Почти нямаме актове ", разгласи тя.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР