Снимка: Булфото, архивСребърната медалистка от Рио Де Жанейро Мирела Демирева

...
Снимка: Булфото, архивСребърната медалистка от Рио Де Жанейро Мирела Демирева
Коментари Харесай

Мирела Демирева завърши на 12-о място във финала на скока на височина в Токио

Снимка: Булфото, списък

Сребърната медалистка от Рио Де Жанейро Мирела Демирева приключи на 12-о място във финала на скок височина на олимпийския шампионат по лека атлетика в Токио. С това завърши българското присъединяване в леката на атлетика на Летните олимпийски игри.

Тя приключи с 1.93 метра и не съумя да повтори изключителното си показване на предходните Игри в Рио де Жанейро, където завоюва сребърното отличие.

Българката стартира нерешително, като преодоля стартовата височина от 1.84 метра от втори опит. В следствие тя се оправи с 1.89 и с 1.93 от трети опит. На 1.96 метра тя беше покрай триумфа при последния си трети опит, само че закачи леко летвата с крайници си и тя падна, което постави завършек на надпреварата за Демирева, написа Dsport.

Българката направи персонално достижение за сезона в квалификациите с 1.95 метра в четвъртък.

„ Опитах. Не съм преодолявала такива височини от дълго време. Благодаря ви. Съжалявам, в случай че съм ви разочаровала. Наистина пробвах. Олимпиадата е голям конгрес и ужасно прекарване. Обичам леката атлетика и не преставам да работя, тъй като знам, че има какво още да давам за обичания си спорт. Продължаваме напред ", сподели очевидно разочарованата Демирева пред Българска национална телевизия, откакто приключи присъединяване си в Токио. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР