Снимка: Булфото ,архивСпоред главния прокурор Иван Гешев, преместването на Бюрото

...
Снимка: Булфото ,архивСпоред главния прокурор Иван Гешев, преместването на Бюрото
Коментари Харесай

Гешев: Разследването срещу Борисов за заплаха е при наблюдаващия прокурор

Снимка: Булфото,архив

Според основния прокурор Иван Гешев, преместването на Бюрото по отбрана на очевидци под шапката на правосъдното министерство основава риск за защитата на застрашените очевидци. Гешев сподели още, че следствието против някогашния министър председател Бойко Борисов за опасност е при наблюдаващия прокурор. Така той опроверга изказванията на служебния вътрешен министър, че обвинител номер едно е прибрал досиетата в кабинета си. Гешев разяснява двете тематики по време на откриването на монумент в София на 28-я американски президент Удроу Уилсън, оповестява Българска национална телевизия.

С предизвестието, че почита институциите и затова няма да разяснява, Иван Гешев отговори сбито на изказванията, че е прибрал в кабинета си следствието за опасност против някогашния министър председател Бойко Борисов.

Както на всички стана известно, нормално нищо, което споделя господин Рашков, не е правилно. И в тази ситуация не е правилно. Има си наблюдаващи прокурори и въпросите са към Софийска градска прокуратура. Това, което той твърди, не е правилно.

Главният прокурор разяснява и признатия закон, с който Бюрото за отбрана на очевидци се мести под шапката на правосъдното министерство. Според Гешев законът е писан преждевременно и не е ясно по какъв начин ще се управлява активността в три месечния временен интервал.

Има риск за очевидците против мафията. Посочили сме рисковете, уповавам се да не се случат. В Народното събрание споделиха, че отговорността няма да носи прокуратурата. Отговорността, сега в който закона влезе в действие е на изпълнителната власт в лицето на министъра на правораздаването.

Иван Гешев: Законът за Бюрото по отбрана е писан на коляно

Заместник-правосъдният министър Иван Демерджиев обаче съобщи, че тъкмо този интервал обезпечава безпроблемното прекосяване на структурата от администрацията на Главния прокурор към министерството на правораздаването.

През това време структурите на министерството на правораздаването ще се срещнат с нужната информация, с цел да провеждат сполучливо преместването на Бюрото, сподели Демерджиев.

Българска национална телевизия: В рамките на тези три месеца на практика кой ще управлява Бюрото - основният прокурор или министерството на правораздаването?

Ще го управлява основният прокурор досега, до който то премине в министерство на правораздаването, този период е до три месеца. Така че, ще се вместим в него.

Прочетох в някакви уеб сайтове, че се одобряват и ще се одобряват закони против прокуратурата и против Гешев. Надявам се това да не е по този начин, тъй като това е доста тъжно за върховенството на правото, добави Гешев.

Иван Гешев беше на откриването на монумент в София на американския президент Удроу Уилсън, който на мирните договаряния през 1919 година отстоява оставането на Беломорска Тракия, Южна Добруджа и Царибродско в рамките българската страна и осуетява проекта за ликвидирането на България и разделянето ѝ на три региона, подчинени на Гърция, Сърбия и Румъния, стартиран в Ньой.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР