Снимка Булфото, архивСлужебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров изрази мнение,

...
Снимка Булфото, архивСлужебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров изрази мнение,
Коментари Харесай

Министър Кацаров: Здравеопазването може да носи печалба на държавата

Снимка Булфото, списък

Служебният здравен министър доктор Стойчо Кацаров изрази мнение, че здравето може да носи стопански изгоди на страната. 

Държавата освен няма да губи пари, както е сега, само че и ще печели от опазването на здравето, в случай че се огледа на здравето като стопанска система. Тази позиция изрази служебният здравен министър доктор Стойчо Кацаров на полемика, проведена от съюзите на лекари и фармацевти и Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България, съобщи.

В дебата с изключение на него участваха и шефът на здравната каса проф. Петко Салчев, шефовете на лекарския съюз доктор Иван Маджаров и на фармацевтичния съюз проф. Асена Сербезова и представители на политическите сили - проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ, доктор Александър Симидчиев от “Демократична България ”, проф. Георги Михайлов от Българска социалистическа партия и Константин Георгиев от “Изправи се! Мутри вън! ”.

“Здравната система би трябвало да се преглежда като стопанска система а не като администрация, обществена активност или държавен разход. Това е икономическа активност, която може да носи доходи и облага даже на държавния бюджет ”, съобщи министър Кацаров. Той изиска да се разиска съществено въпросът дали не би трябвало да има частни съперници на здравната каса. Основната цел на здравната система съгласно него трябвало да бъде повишение на качеството и продължителността на живота. Тристълбов модел, само че в заплащането на медиците ще помогне да се привлекат и задължат фрагменти в неатрактивни места, съобщи пък някогашният здравен министър проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ. Той напомни, че като министър предложи смяна в наредби за заплатите на лекарите, тъй че те да бъдат увеличени.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР