Снимка: Булфото, архивСлужебният вътрешен министър Бойко Рашков разкри, че на

...
Снимка: Булфото, архивСлужебният вътрешен министър Бойко Рашков разкри, че на
Коментари Харесай

Бойко Рашков за ДПС: Пехливан политици. Ще изнеса факти как притискат хората да гласуват за тях

Снимка: Булфото, списък

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков разкри, че на изборите на 11 юли е имало доста нарушавания, за които занапред ще изнесе обстоятелства. Той направи изказване пред медиите, като разяснява и абсурда „ Пандора Пейпърс “, като сподели, че: " би трябвало да се изследват обстоятелствата от службите в страната. За страдание още веднъж ще вървим след събитията “.

Относно тематиката с изборите, Рашков разясни, че скоро ще изнесе обстоятелства, свързани с изборите от 11 юли, написа Dnes.bg. " В околните дни ще се спра на съответни обстоятелства. Вчера в Кирково е хванат жител, който е заплашвал различен, че би трябвало да гласоподава за Движение за права и свободи другояче няма да получи отопление през зимата ", това разяснява пред журанлисти министър Рашков.

" Тези дни ще изнеса в общественото пространство голям брой сходни случаи по отношение на изборите от 11 юли, с цел да покажем по какъв начин една партия се грижи за правата и свободите на българските жители, притискайки ги да гласоподават тъкмо за нея. Тази статистика е приготвена много от дълго време и аз съм я спестявал досега, само че в този момент ще я изнеса, с цел да защитя името си. Чух изрази, като " принуда " и   " антидемократичност ", което е обвързвано с моето име. Няма да разреша да бъде опетнявано името ми от пехливан политици и от случайно хвърлени обвинявания ", сподели още Рашков.

" При състояние, че цялото общество знае, че се купуват и продават гласове в нашата страна Министерство на вътрешните работи, който е един от органите, който може да противодейства на тези дейности, да не работи както не бяха работили до този миг предходните министри на вътрешните работи - Терзийски и Младенов. Ние статистически потвърждаваме, че към оня миг тези министри, които са били директно подчинени на Борисов, не са направили безусловно никаква активност по отношение на изборите, които са били провеждани към оня миг, като се изключи партии отвън ГЕРБ и Движение за права и свободи, да вземем за пример партията на Божков и партията на Цветан Цветанов ", сподели Бойко Рашков.

" Към 11 юли ние сме почнали следствие към близо 100 сходни производства и сме ги прецизирали по партии. На първо място е ГЕРБ, а на второ - Движение за права и свободи ", посочи още Рашков.

" От началото на юли доникъде, с помощта на засилената интензивност на полицейските органи в страната, ние, както в никакъв случай до момента имаме нулева престъпност в този интервал ", сподели служебният вътрешен министър.

Той разяснява също и случая с Арсенал. " В Арсенал са арестувани лица, които са желали да изнесат от страната документи и продукция, която има фирмено значение "

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР