Снимка Булфото, архивСлед протести и заплахи за масови оставки медицинските

...
Снимка Булфото, архивСлед протести и заплахи за масови оставки медицинските
Коментари Харесай

Протестиращите медицински сестри в Карлово постигнаха заплати от по 950 лева

Снимка Булфото, списък

След митинги и закани за всеобщи оставки медицинските сестри от болничното заведение в Карлово се споразумяха с управлението за по-високи заплати. Те ще получават 950 лв. на месец. Досега вземаха сред 720 и 750 лв., съобщи dnes.dir.bg .

Очаква се сестрите от детско и вътрешно поделение да отдръпват груповите си оставки, незабавно откакто бъдат подписани новите трудови контракти. Управителят на лечебното заведение обаче предизвести, че болничното заведение може да има финансови проблеми, в случай че Здравната каса не вдигне с 20% цените на клиничните пътеки.

" Определям го като победа. Все отново сме упорствали за нещо, което считаме, че го заслужаваме. Като забележим договорите си и подпишем новите контракти от днешното съглашение, ще си оттеглим оставките ", съобщи пред " Нова телевизия " Петя Николова - мед. сестра в МБАЛ-Карлово.

" На всички по равно - 950 лв.. Това е съглашението. Нито от общината, нито от пътеките са пристигнали постъпленията, от личните запаси са. Има един възмезден заем към общината - 60 000 лв., който изтича декември месец. Ще се постарая да го разсроча за още една година ", разяснява доктор Христо Пелев - шеф на МБАЛ- Карлово.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: