Снимка Булфото, архивСъобщиха подробности за падналия български изтребител в морето

...
Снимка Булфото, архивСъобщиха подробности за падналия български изтребител в морето
Коментари Харесай

Падналият български изтребител е летял заедно със сръбски Миг-ове

Снимка Булфото, списък

Съобщиха детайлности за падналия български изтребител в морето край Шабла. Когато намерим черната кутия на самолета, ще имаме повече информация за падналия аероплан в Черно море, сподели пред Българска национална телевизия служебният министър на защитата Георги Панайотов.

Изтребителят МиГ-29, който тази нощ е паднал в Черно море, е от авиобаза Граф Игнатиево.

Самолетът е взел участие в взаимно обучение със сръбските ВВС край Шабла, което е почнало на 7 юни и е трябвало да продължи до 11 юни. Заради случая е прекъснато, написа novinite.bg.

Сръбските ВВС участват с три изтребителя МиГ-29, които са изхвърчали и кацали от Граф Игнатиево.

Учението е включвало пукотевица с артилерийско, бомбово и ракетно въоръжение, както и обстрели по светещи парашутни цели.

Пилотът е бил един. Не е опитвал да откри радиовръзка по времето на случая, изясни Панайотов. Той описа, че като всички самолети и МиГ-29 има черна кутия и когато тя бъде открита, ще се търси повода за случая. Засега няма данни за какво изтребителят е паднал. В търсенето са мобилизирани всички сили на военните, в това число специфичните елементи и Гранична полиция. Издирването е почнало незабавно, откакто самолетът е липсващ от радара.

Към мястото на случая пътува и служебният министър Стефан Янев, а съвещанието на държавното управление е анулирано.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР