Снимка Булфото, архивРуският президент Владимир Путин изказа съмнение за сигурността

...
Снимка Булфото, архивРуският президент Владимир Путин изказа съмнение за сигурността
Коментари Харесай

Путин смята, че без решенията на Нюрнбергския процес, има заплаха за цялата планета

Снимка Булфото, списък

Руският президент Владимир Путин изрече подозрение за сигурността на човечеството. Опитите да бъдат разтърсени правилата, основаващи се на изводите от Нюрнбергския арбитражен съд, носят опасност за сигурността на цялата планета - съобщи той днес в послание към участниците в конференцията " Поуките от Нюрнберг ", съобщи ТАСС.

Според Путин цялата интернационална общественост би трябвало да отстоява решенията на Нюрнбергския развой, тъй като те са залегнали " в основата на полезностите от следвоенния ред и нормите на интернационалното право ". Той акцентира, че и през днешния ден тези решения са " здрава и надеждна база за градивен разговор и съдействие " и че " тяхното забравяне и опити за разлюляване са удар по гарантирането на сигурност на цялата планета ", осведоми Българска телеграфна агенция.

По тази причина Русия непрекъснато се обръща към поуките от Нюрнбергския арбитражен съд, с цел да може " аргументирано да противодейства на желанията за изкривяване и подправяне на събитията от Втората международна война и най-много на безсъвестните лъжливи опити за реабилитирането и дори героизирането на нацистките нарушители и техните помагачи ", акцентира Путин.

Нюрнбергските процеси са правосъдни каузи против държавни лица, забъркани във Втората международна война и Холокоста по време на нацисткия режим. Процесите се организират в град Нюрнберг, Германия от 1945 година до 1949 година.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР