снимка Булфото, архивРайонният съд във Варна осъди младеж от Провадия

...
снимка Булфото, архивРайонният съд във Варна осъди младеж от Провадия
Коментари Харесай

Двама шофьори са осъдени във Варна за фалшиви „гръцки“ книжки

снимка Булфото, списък

Районният съд във Варна осъди юноша от Провадия и жена от Суворово за умишлено прилагане на подправени шофьорски книжки по гръцки пример. 26-годишният юноша бил спрян за инспекция вечерта на 7 октомври предходната година с управлявания от него лек автомобил „ Опел “ в село Гроздьово.

При оглед на предоставеното от лидера удостоверение за ръководство на МПС по гръцки пример, полицейският екип се усъмнил в истинността на документа и попитал лидера по какъв начин се е снабдил с него. Младежът декларирал, че е държал шофьорски изпит в Гърция на турски език, което в допълнение затвърдило подозренията на чиновниците на реда. Впоследствие, посредством информация в осведомителните масиви по линия на интернационалното съдействие се открива, че нито употребеният от подсъдимия документ е достоверен, нито той самият е дееспособен лидер.

Пред съда 26-годишния юноша призна, че умишлено се е употребил от неистинския формален документ, като от него за самото му сформиране не може да се търси наказателна отговорност. Той е с чисто правосъдно минало досега. По силата на реализирано съглашение съдът му наложи наказване от 5 месеца отнемане от независимост, чието осъществяване се отсрочва с изпитателен период от 3 години.

Също за умишлено прилагане на неистинен формален документ – шофьорска брошура, на 32-годишна жена от Суворово беше наложено наказване „ пробация “. На 4 май тази година пред полицейски чиновници - автоконтрольори, тя се употребила от удостоверение за ръководство на МПС, на което бил притурен тип, че е издадено от способените органи на Република Гърция. От подсъдимата за самото сформиране на неистинския документ не може да бъде търсена наказателна отговорност. Тя следва в продължение на 8 месеца да извършва наложителните пробационни ограничения – регистрация по сегашен адрес с честота два пъти седмично и срещи с пробационни чиновници. Постигнатите и утвърдени от съда съглашения са дефинитивни и влизат в действие незабавно.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР