Снимка Булфото, архивПри отменена закупена пакетна почивка туроператорът може да

...
Снимка Булфото, архивПри отменена закупена пакетна почивка туроператорът може да
Коментари Харесай

КЗП: За отменена почивка парите трябва да се върнат до 12 месеца

Снимка Булфото, списък

При анулирана закупена пакетна отмора туроператорът може да ни предложи ваучер, потребителят не е задължен да се съгласи с него, след което може да се реализира съглашение за заместващ пакет, т.е. екскурзиантът да пътува на по-късен стадий. Aкo екскурзиантът още веднъж не реализира съглашение с туроператора, едвам тогава той може да желае възобновяване на парите и то да се случи до 12 месеца от оповестяване на края на изключителното състояние. Това съобщи в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия основният шеф " Контрол на пазара " в КЗП Игнат Арсенов.

Той означи, че в голяма част от случаите туристите или са получили ваучер, или са взели заместващ пакет.

Арсенов сподели, че Комисията на потребителите работи интензивно през летния сезон макар неговото по-късно започване заради епидемиологичната ситуацията и изключителното състояние.

Вече сезонът е почнал, изтече един месец от него и се получават и първите сигнали за разлика от преди 1-ви юли, когато се получаваха сигнали най-вече свързани с пакетни почивки, където туристите желаеха да пътуват, т.е. техните почивки бяха анулирани или те желаеха да ги анулират, когато пътуват в чужбина заради изключителното състояние и надлежно те желаеха да си върнат парите, сподели Арсенов.

Започват и сигналите, които са свързани с съответния туристически сезон, а точно сигналите от Черноморието. Те доста постоянно са свързани с неспазване на хигиената.

Комисията за отбрана на потребителите могат да реагират, когато мястото за настаняване не подхожда на съответната категория, услугите, които ни се дават, не подхождат на това, което ни е било оферирано, обаче когато има неприятни хигиенични условия, тогава РЗИ могат да ревизират, посочи Арсенов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР