Снимка Булфото, архивПразникът става още по-вкусен, ако сами сме си

...
Снимка Булфото, архивПразникът става още по-вкусен, ако сами сме си
Коментари Харесай

С този малък трик козунакът става за минути! И всеки път резултатът е перфектен!

Снимка Булфото, списък

Празникът става още по-вкусен, в случай че сами сме си приготвили сладкия ритуален самун.

Заради натовареното си всекидневие все по-малко домакини се нагърбват с нелеката задача да зарадват фамилията си с апетитен домакински козунак. Защото приготвянето на козунак никак не е  лека работа, изключително в случай че би трябвало да се съблюдава правилото, че при месенето тестото би трябвало да се удари 100 пъти, написа Блиц.

Ако въпреки всичко сте решили тази година да вършиме козунаци, не бързайте да се отказвате! Защото има доста лек метод, с който бързо и елементарно ще се сдобиете с домакински козунак. От вас се желае единствено да забъркате тестото! А за сложната част можете да разчитате на пералнята! Да, тъкмо по този начин, на пералнята. Ничии ръце не са в положение да създадат напълно тесто на конци за толкоз малко време. 

За приготвянето на козунак по този способ може да употребявате всяка една рецепта. Когато стигнете до уморителното пердашене на тестото в плота, изсипвате сместа в здрав найлонов плик и го завързвате доста добре. За да сте по-сигурни, можете да го сложите в още един плик. След това пъхате в пералнята, прибавяте няколко хавлиени кърпи (за обиране на ударите) и пускате на режим центрофугиране. Включете на центрофуга на най-ниските обороти, като последователно ги увеличавате - може да стигнете до 1000 оборота. След това още веднъж оборотите се понижават. Тази процедура се повтаря един-два пъти и тестото е готово.

В интернет форумите опитни кулинарки споделят, че в случай че ще месите козунаци в програмата за центрофуга на пералнята, най-добре е да употребявате плътните черни найлонови торбички, тъй като има заплаха другите да се скъсат, а тестото да залепне по пералнята.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР