Снимка Булфото, архивПовишението на цената на природния газ ще бъде

...
Снимка Булфото, архивПовишението на цената на природния газ ще бъде
Коментари Харесай

Шефът на КЕВР: Цената на природния газ ще се повиши с 4% от 1 януари

Снимка Булфото, списък

Повишението на цената на природния газ ще бъде към 4% от 1 януари 2019 година Това сподели ръководителят на КЕВР доцент Иван Иванов по време на съвещанието на Постоянно настоящата подкомисия за наблюдаване на активността на КЕВР към Комисия по енергетика, където се организира полемика за цената на природния газ, написа Пик. 

„ На 10 декември „ Булгаргаз “ е задължен да даде своето заявление в комисията по отношение на предлагането за цена на природния газ за първото тримесечие на 2019 година Като изхождам от предварителната прогноза, която „ Булгаргаз “ направи и разгласява на своя уебсайт един месец по-рано, на 10 ноември, според която се чака покачване на цената на природния газ с 4,98 % и като регистрирам спадащите цени на суровия нефт на интернационалните тържища от 10 ноември досега, смятам, че покачването на цената на природния газ ще бъде към и под 4%. Като несъмнено „ Булгаргаз “ има отговорността да ни показа своите калкулации, които ние ще проверим “, добави доцент Иванов.

„ 2018 година се оказа с прекомерно променливи цени на природния газ на интернационалните пазари на първо място с изменящи се цени на суровия нефт и оттова неговите деривати. Известно е, че дериватите на суровия нефт вземат участие във формулата за пресмятане на цената на естествени я газ. Известно е, че дериватите на суровия нефт вземат участие във формулата за пресмятане на цената природния газ.

Съгласно контракта сред доставчика „ Газпромекспорт “ и „ Булгаргаз “ на всяко тримесечие се актуализира цената на природния газ по формула, която взе участие в този контракт.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР