Снимка Булфото, архивПловдивският митрополит Николай разпрати съобщение, с което се

...
Снимка Булфото, архивПловдивският митрополит Николай разпрати съобщение, с което се
Коментари Харесай

Митрополит Николай е претърпял операция. Сменили са му става

Снимка Булфото, списък

Пловдивският митрополит Николай разпрати известие, с което се хвали, че е претърпял интервенция за промяна на тазобедрена става, написа Екип

Съобщение oт Пловдивския митрополит Николай:

Скъпи отци, обични в Господа братя и сестри,

Разбрах, че през последните седмици мнозина са се интересували за аргументите за отсъствието ми от ежедневния църковен живот и за здравословното ми положение. Спазвайки правилото, че сред нас не трябва да има секрети, а всичко би трябвало да е очевидно (Лука 8:17), с цел да успокоим вероятните терзания измежду правилните, а и с цел да се разсеят слуховете, бих желал да ви известя, че при започване на месец март претърпях интервенция за промяна на тазобедрена става. Операцията беше осъществена в нашия Богоспасаем град Пловдив под управлението на хирурзите доктор Николай Иванов и доктор Кирил Стоянов.

Нямам думи, с цел да изразя благодарността си към доктор Иванов, доктор Стoянов, всички техни сътрудници и към управлението на болничното заведение за изключителния професионализъм на експертите в това болнично заведение и най-много за изключителната им грижовност, сърдечност и състрадателност, които се дефинират с една дума – човечност. Видях по какъв начин тези хора се грижат освен за тялото, само че което е доста по-важно, за душата на болящите и от сърце апелирам Бог да им дарува здраве и крепки сили, с цел да извършват и отсега нататък все по този начин безрезервно своята задача. Покланям им се и ги възвеличавам!

Благодаря на всички свещенослужители на Пловдивска епархия и на всички благочестиви християни, за молитвите, които знам, че сте отправяли за оздравяването на своя митрополит и за поздравленията и благопожеланията, които получавам през последните дни. Вече съм изписан от болничното заведение и не преставам възобновяване си в митрополитския дом в Пловдив.

Времето на Великия пост е време за примирение, усамотение и молитва и благодаря Богу, че това тестване ми се случи тъкмо в този момент. За да осмисля персонално и да осъзная още по-силно какъв брой нашите житейски тествания са оскъдни и незначителни спрямо тези, които е изтърпял поради нас и поради нашето избавление Господ Иисус Христос.

Уповавам се на Божията благосклонност и се надявам, че Той ще ме поддържа и укрепи, с цел да мога скоро да се върна измежду вас и всички, съборно, дружно, да продължим всегдашното ни старателно служение. Слава на Бога за всичко!

Призовавам над всички вас, вашите фамилии и близки Божието благословение, апелирам се за вас и ви поисквам лек и душеспасителен пост.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР