Снимка: Булфото, архивПарламентът реши да удължи срока на валидност на

...
Снимка: Булфото, архивПарламентът реши да удължи срока на валидност на
Коментари Харесай

400 000 българи получават още 6 месеца да не подновяват документите си

Снимка: Булфото, списък

Парламентът реши да удължи периода на годност на персоналните документи с още шест месеца. Така персоналните документи, които изтичат в интервала от 31 октомври до 31 януари 2021 година също се удължава с половин година, оповестява Българска национална телевизия.

Това изменение ще засегне и българите в чужбина, чиито документи са изтекли - те ще могат да изоставен страната, в която са, с цел да се приберат в България.

По данни на външното ни министерство 48 страни са изявили подготвеност да пропущат българи с изтекли документи да се приберат в страната.

Според Министерство на вътрешните работи това решение ще засегне над 400 хиляди български жители.

Депутатите взеха решение още, че по време на епидемиологичната конюнктура административните ръководители на органите на правосъдната власт могат да основават организация за отлагане на каузи за нови дати.

Те ще могат и еднократно да приключват за интервал не по дълъг от 14 дни да не се организират открити правосъдни съвещания, както и те да бъдат отсрочени.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР