Снимка Булфото, архивОставки във ВСС. Красимир Шекерджиев и Боряна Димитрова,

...
Снимка Булфото, архивОставки във ВСС. Красимир Шекерджиев и Боряна Димитрова,
Коментари Харесай

Двама представители на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет подадоха оставки

Снимка Булфото, списък

Оставки във Висш съдебен съвет. Красимир Шекерджиев и Боряна Димитрова, членове на Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет подадоха оставка. Информацията удостовери Красимир Шекерджиев, оповестява Българска телеграфна агенция.

Предстои на идващото съвещание Пленумът на Висш съдебен съвет да разгласи техните оставки. Двамата са помолили да бъдат възобновени на длъжностите, които са заемали преди да бъдат определени за членове на колегията.

Красимир Шекерджиев би трябвало да бъде възобновен като арбитър в наказателната гилдия на Върховен касационен съд, а Димитрова като арбитър в Окръжен съд-Бургас.

Двмата членове на Висш съдебен съвет бяха координаторите на плана за промяна на правосъдната карта, който провокира полемики измежду магистратите и локалните общности, защото част от него предвиждаше закриването на районни съдилища и преобразуването им в териториални отделения.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР