Снимка: Булфото, архивОрганизацията на обединените нации /ООН/ се нуждае от

...
Снимка: Булфото, архивОрганизацията на обединените нации /ООН/ се нуждае от
Коментари Харесай

Меркел: ООН се нуждае от реформи

Снимка: Булфото, списък

Организацията на обединените народи /ООН/ се нуждае от промени за по-нататъшното си развиване, и Германия, с цел да отговори на актуалните провокации, е подготвена да поеме отговорност и да взе участие в този развой, в това число в състава на уголемен Съвет за сигурност.

Това съобщи през вчерашния ден немският канцлер Ангела Меркел на тържествено съвещание на Общото заседание на Организация на обединените нации по случай 75-годишнината на международната организация, оповестиха ДПА и ТАСС.

" Глобалните проблеми изискват единодушие и съдействие, макар националните граници ", сподели Меркел, привеждайки образец със обстановката с коронавирусната пандемия, напомня Българска телеграфна агенция.

Германският канцлер означи, че " прекомерно постоянно Съветът за сигурност се оказва блокиран ", когато би трябвало да се одобряват значими решения. " Нуждаем се от промени. Организация на обединените нации би трябвало да се развива, с цел да може да дава отговор на световните провокации на 21-и век ", съобщи Меркел, която означи, че Германия е подготвена да поеме отговорност в " един уголемен Съвет за сигурност ".

Заради коронавирусната пандемия изявленията на държавните и държавните ръководители на съвещанието на Общото заседание се вършат във видеоформат. В залата на Общото заседание участват единствено непрекъснатите представители на страните членки на Организация на обединените нации.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР