В уютната атмосфера на училищната библиотека, с интерес и въпроси,

...
В уютната атмосфера на училищната библиотека, с интерес и въпроси,
Коментари Харесай

Съдия разясни пред ученици във Варна опасностите от наркотиците

В уютната атмосфера на учебната библиотека, с интерес и въпроси, които ги вълнуват, от осмокласниците от Хуманитарната гимназия, компетентност " правосъдна администрация “ с класен началник госпожа Светлана Арабаджикова, към арбитър Янка Ганчева от Административен съд – Варна, мина през днешния ден срещата-дискусия на тематика, обвързвана с наркотичните субстанции, заплахите от тяхната приложимост и разпространяване.

Съдия Ганчева срещна учениците с резултата, който провокират наркотичните субстанции и алкохола, когато се употребят и им обясни какви са следствията за тяхното физическо и психическо здраве, като особено означи зависимостта, която се развива към тези вещества. Постави акцент на класификацията от Международната здравна организация на другите типове опиати и на класификацията от Наказателния кодекс като " закононарушение “ на държането, разпространяването и производството на наркотични субстанции. Вниманието на подрастващите бе в най-висока степен, когато магистратът ги срещна със доста повишения % смъртни случаи измежду младежите (по публична статистика), в следствие от използването на наркотични субстанции от най-ново потомство. За заплахата от наказателна отговорност, в случай че карат след използването на наркотични субстанции и алкохол и административна отговорност, в случай че дават персоналното си МПС на хора, които са пили алкохол или използвали опиати, предизвести арбитър Ганчева.

На срещата участва и завеждащият работа " Съдебно деловодство и регистратура “ – госпожа Валентина Чайкова. В края на събитието тя срещна в резюме учениците с работата на деловодството и правосъдния деловодител и дружно със арбитър Янка Ганчева насочиха покана към осмокласниците от компетентност " правосъдна администрация “ да посетят Административен съд – Варна, с цел да се срещнат от близко с работата на правосъдните служби и административното съдопроизводство.

С цветя и благодарности изпратиха учениците своите посетители.

През 2023/2024 образователна година Административен съд – Варна взе участие с лектори по Образователната стратегия на МОН и Висш съдебен съвет " Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “ в три образователни заведения във Варна. Освен срещи с единадесетокласници от ВТГ " Г.С.Раковски “, с която работим по програмата от 7 години, през актуалната образователна година съдии изнесоха лекции пред възпитаници от СУЕО " Ал. С. Пушкин “ и Хуманитарна гимназия " Константин Преславски “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР