Снимка Булфото, архивМинистър-председателят Стефан Янев участва в конференцията Зеленият преход

...
Снимка Булфото, архивМинистър-председателят Стефан Янев участва в конференцията Зеленият преход
Коментари Харесай

Премиерът на България се среща със заместник-председателя на ЕК

Снимка Булфото, списък

Министър-председателят Стефан Янев взе участие в конференцията " Зеленият преход - решения и провокации за България ". Във форума вземат участие още  вицепремиерът Атанас Пеканов, министрите Валери Белчев, Андрей Живков, Даниела Везиева и Христо Алексиев. В рамките на събитието министър председателят Янев ще организира и среща със заместник-председателя на Европейска комисия Франс Тимерманс, който е на посещаване в България.

" В обществото ни има потребност от спор и когато приказваме за зелената договорка би трябвало да се фокусираме върху това, какво градим. Уважаеми, господин Тимерманс,  министри и посетители, за мен е привилегия да съм тук и да вземам участие в този конгрес, да вземам участие за дебата на зеления преход. Това е значима тематика предвид на пандемията от ковид и компликациите на нашите стопански системи. Надявам се благодарение на разговор да се оправим с провокациите, които седят пред нас. Приветствам зелената концепция и да съхраним околната среда и нашата природа ", сподели Стефан Янев.

" Инвестицията в зелени технологиии е инвестиция в бъдещето ", сподели още той.

" Европейска комисия се стреми да реализира спомагателни понижения на излъчванията на парникови газове до 2030 година, с което да помогне темповете и дейностите в прехода за неутралитет към 2050 година ", сподели Янев.

" България е най-въглеродноинтензивната държава-членка на Европейски Съюз, която към 2016-а интензитетът на излъчванията на българската стопанска система е над по-висок от междинното за Европейски Съюз равнище. Страната ни обаче е и от тези, които ни е наранена от прехода към климатична индиферентност заради зависимостта си от изкопаеми горива, въглеродноинтензивни процеси в бранша на енергетиката и изключително на националната стопанска система ", изясни Янев.


 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР