Снимка Булфото, архивЛица и фирми от Бургаска област, извършващи електронна

...
Снимка Булфото, архивЛица и фирми от Бургаска област, извършващи електронна
Коментари Харесай

Онлайн фирми от Бургаско укрили 15 млн.лева данъци

Снимка Булфото, списък

Лица и компании от Бургаска област, извършващи електронна търговия, са укрили доходи за близо 15 милиона лв.. Сумите излизат на ярко след инспекции и проверки в бранша на търговията по интернет, осъществени от екипи на териториалната конструкция на приходното ведомство в морския град, написа " Флагман ".

„ Затягаме данъчния надзор върху електронната търговия. Това е извънредно динамично разрастващ се бранш, чиито обороти нарастват с внушително движение всяка година и в същото време с голям риск от отбягване на данъчно облагане. Насочваме от ден на ден внимание и запас към контрола на търговията в интернет, резултатите потвърждават недвусмислено, че сме на прав път “, разяснява представителят на Национална агенция за приходите Бургас Христо Узунов. Той изясни, че при проверките се употребява профилираният програмен продукт за разбор на данни в електронен тип. На територията на района са били ревизирани 54 лица – физически и юридически, които е трябвало да внесат налози в размер на над 1,4 млн. лв., само че не са го създали. Сега те ще бъдат обложени със задна дата.

Данъчните са достигнали до обектите на проверки посредством следене на паричните потоци на заплащанията от осъществените покупко-продажби през интернет. При сходни контролни дейности се реализира разбор, сравняване и засичане на голям размер информация, настрана се организира наблюдаване и върху цялостната организация на работа на избрани електронни магазини. Следи се също за нерегистрирани по ЗДДС лица, при които получените суми надвишават прага за наложителна регистрация. Установяват се уеб-сайтовете, посредством които се правят продажбите в интернет, съпоставят се и данните от годишните данъчни заявления. Така данъчните откриват в хода на инспекциите, че следените лица имат съществени разминавания и несъответствия сред получени и декларирани приходи, прецизират от приходното ведомство в морския град.

Проверяваните лица и компании са правили електронна търговия най-вече с облекла, обувки и уреди за домашна потребност. Разплащанията са били без банкови преводи.

Наблюденията демонстрират, че главно по интернет се купуват облекла и спортни артикули, след тях – артикули за дома, пътувания и хотелски резервации, електронно съоръжение и билети за разнообразни развлекателни събития.

В хода на дейната лятна контролна акция на Национална агенция за приходите по съблюдаване на данъчното и осигурително законодателство се следи информацията в интернет за образуване на разнообразни мероприятия – концерти, изложби, фестивали, както и резервациите за нощувки. Данъчните правят и неочаквани инспекции на местата за настаняване, с цел да се уверят до каква степен действителна е оповестената свободна леглова база.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР