Снимка Булфото, архивЖалба срещу българския Магнитски“ спря действието му. Във

...
Снимка Булфото, архивЖалба срещу българския Магнитски“ спря действието му. Във
Коментари Харесай

Над 50 жалби са подадени срещу списъка на свързаните със санкционираните по „Магнитски“

Снимка Булфото, списък

Жалба против българския „ Магнитски “ спря действието му.
Във Върховния административен съд (ВАС) към този момент има над 50 тъжби против решението на служебния кабинет, въз основа на което беше формиран лист на лица и компании, свързани със глобените по световния закон „ Магнитски “ Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков и 64 търговски сдружения, написа

Досега разнообразни правосъдни сформира са позволили разглеждането всъщност на седем тъжби, измежду тях са жалбите на самия Божков и някогашните му бизнеспартньори Боян и Цветомир Найденови, написа БНР. Жалбата на всеки един обаче стопира действието на листата, постанови Върховен административен съд.

Днес Върховният административен съд излезе с избрания по 7 от делата, формирани по тъжби против решението на кабинета, всички от 2021 година, формирани по тъжби на юридически лица, оповестяват от съда.

По настояванията за прекъсване на действието на решението Върховният административен съд е приел, че по неговата допустимост би трябвало да се произнесе Административен съд София – град. 

Съгласно наредбите на Административнопроцесуален кодекс първоинстанционният съд би трябвало да се произнесе неотложно по настояванията за анулация и прекъсване на дейностите на администрацията и ведомствата на Република България по отношение на решението на Министерски съвет. В останалата им част жалбите ще бъдат обсъждани всъщност от Върховен административен съд. 

Седмото определение e по отношение на дело, формирано по тъжба на физическо лице. По него висшите съдии оставят без разглеждане настояването за прекъсване предварителното осъществяване на решението на Министерски съвет. Причината е, че органът не е позволил авансово осъществяване на процесното решение. Съставът е приел, че решението на кабинета съставлява самостоятелен административен акт и жалбата стопира неговото осъществяване. В останалата му част делото ще бъде планувано за разглеждане всъщност в намерено правосъдно съвещание.

Във Върховен административен съд през днешния ден са постъпили и нови четири тъжби на физически лица, с което общият им брой досега към този момент е 54.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР