снимка: Булфото, архивИзвършени се обиски и претърсвания на множество адреси

...
снимка: Булфото, архивИзвършени се обиски и претърсвания на множество адреси
Коментари Харесай

В Пловдив са разкрити измами за над 30 млн. лева


фотография: Булфото, списък

Извършени се обиски и претърсвания на голям брой адреси в града. 

Това е станало при взаимна акция на ДАНС и " Икономическа полиция "

При взаимна акция на ДАНС и " Икономическа полиция " в Пловдив бяха разкрити измами за над 30 млн. лева, научи NOVA. Две от главните транспортни  компании в района на Пловдив и Асеновград - " Хеброс бус " и " Автотранс 2000 " ЕООД, от 2016 до 2021 година са изплащани спомагателни дотации от държавния и общинския бюджет, защото заявили загуби от понижения пътникопоток, спад на продажбата на билети, както и заявили повече изминати километри от действителните.

В схемата има забъркани общински чиновници, посочило следствието. Фирмите извършват функционалностите на вътрешноградски превоз. От Окръжната прокуратура в града към този момент са повдигнали обвиняване на шефовете на двете сдружения.

По информация на NOVA, обвиняване за длъжностно закононарушение е повдигнато на Александър Бебев - шеф на организацията на придвижването в превоза в Асеновгард. Определена му е парична гаранция от 5000 лева Другият обвинен - Борислав Кръстев, който е бил директор на общинско дружество ОКТ - Пловдив от 2016 до 2019 година, също е с парична гаранция от 5 хиляди лв.

20 хиляди лв. гаранция е избрана за Пламен Вълков - шеф общинско дружество ОКТ - Пловдив от 2019 до момента. Веселин Дошков - представител на сдружение " Хеброс Бус ", е обвинен  за присвоена сума от малко над 21 млн. лева за осъществени транспортни услуги в Пловдив. Гаранцията му е 20 хиляди лв. Иван Чолаков - представител на " Автотранс 2000 " ООД, е упрекнат за прсвоена сума от съвсем 11, 5 млн. лева за осъществени транспортни услуги в Пловдив, както и присвоени над 45 хиляди лв. за осъществени транспортни услуги в Асвеновград. Определена му е гаранция от 20 хиляди лв. 

Според доказателствата досега, забърканите общински чиновници от Пловдив и Асеновград не изпълнили служебните си отговорности да упражняват надзор и инспекция на показаните от превозвачите документи и по този метод не открили, че предоставените данни не дават отговор на истината
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР