Снимка Булфото, архивИнтересен казус гледа петричкият районен съд. Информиран за

...
Снимка Булфото, архивИнтересен казус гледа петричкият районен съд. Информиран за
Коментари Харесай

Интересен казус в Петрич! Мъж потърси сметка на Общината за ръждясалата му кола, поиска да му платят 17 000 лв. Ето какво реши съдът

Снимка Булфото, списък

Интересен проблем гледа петричкият областен съд. Информиран за правата си гражданин на южния град направи опит да осъди Община Петрич за породени неудобства и нанесени материални вреди по автомобила му - " Мазда 626 ". Той упрекна Общината, че тротоара, който бил построен пред парцела му е доста по-висок от равнището на гаража, в който паркира колата си. Разликата във височината, станала причина за разваляне на автомобила му, споделя струма.ком.

Петричанинът претендира за обезщетение в размер на 17 000лв за нанесените му вреди. Той е калкулирал сумата, като в нея е присъединил обезщетение за отнемане от опцията гаража да бъде употребен, законна рента върху веселба върху това обезщетение, начислена за период от 5 години, както и обезщетение за вреди, нанесени по автомобила.

Щетите се показват в увреждане на лаковото покритие и поява на наслойка по купето на колата, породени от атмосферните условия, така тя не могла да бъде паркирана в гаража.

В съда бе показано умозаключение от направена техническа експертиза, направена от строителен инженер и инженер-геодезист. Според нея при построяването на тротоара не са били позволени отклонения от строителните правила и правила.

Експертите настояват, че още при построяването на гаража не било осъществено авансово геодезическо снимане и не е обърнато внимание на огромния надолнище на улицата. Още тогава е трябвало да се направи смяна на плана, изразяваща се в друга височина на гаражния етаж. Но такива корекции не били направени. След построяването на тротоара се е стигнало до настоящето състояние, при което нормалният достъп на коли до гаражната клетка не може да бъде осъществен.

Автотехническата експертиза посочила, че, с цел да се отремонтира автомобила ще са нужни към 2000лв, а цената на колата е надалеч по-ниска. Тя е оценена на 1260лв. Автоексперт удостоверил, че колата е мощно корозирала, само че декларирал, че не може да се уточни точният интервал, в който настъпило увреждането. Изчислено било също, че наем на сходен гараж би коствал не повече от 40лв на месец. Реалните суми са надалеч по-ниски от претендираната в желае.

Съдът отхвърли желае на жителя и прекомерно високите му искания и го осъди да заплати на Община Петрич разноските, направени по делото в размер на 670лв.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК document.domain = `petel.bg`; function resizeIframe() { document.getElementById( " ab045861 " ).style.width = `0px`; document.getElementById( " ab045861 " ).style.heigh
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР