Снимка: Булфото, архивГригор Димитров се класира за осминафиналите на Откритото

...
Снимка: Булфото, архивГригор Димитров се класира за осминафиналите на Откритото
Коментари Харесай

Григор Димитров се класира за осминафиналите в Австралия

Снимка: Булфото, списък

Григор Димитров се класира за осминафиналите на Откритото състезание на Австралия. Българинът завоюва след 6:0, 1:0 и отричане на испанеца Пабло Кареньо Буста поради травма, оповестява Dsport.

Двубоят на " Маргарет Корт Арена " продължи 39 минути преди противникът на Димитров да се откаже. Григор сподели съсредоточена игра и не загуби нито гейм. На осминафиналите Димитров ще чака спечелилия от дуела сред третия подложен Доминик Тийм и Ник Кириос.

Григор започва доста съсредоточено още в първия гейм на дуела. Димитров затрудни Кареньо Буста при неговия сервис и стигна до първата си точка за пробив. За наслада неточност на испанецът разреши на Гришо да пробие рано в сета. Няколко хубави сервиса и положителни удари разрешиха на Димитров да завоюва подаването си и да затвърди пробива на 30. Смразяващ бекхенд уинър с една ръка в идващия гейм докара до нова точка за пробив пред Григор, а Буста сбърка - 3:0 за Григор с два пробива. Димитров се потруди много в четвъртия гейм. Българинът избави точка за връщане на единия пробив и сподели солидна игра, с което поведе с 4:0. Григор продължи да бъде доста нападателен на корта, а това кара испанецът Буста да бърка постоянно. В резултат на това българънт стигна до нови два брейбола и осъществя втория и поведе с 5:0 гейма в първия сет. Логично Димитров продължи да унищожава своя конкурент в първата част, завоюва подаването си на 0, а с това и сетът - 6:0 за Григор!

Преди началото на втората част Карено Буста изиска намесата на физиотерапевта. Изглеждаше, че казусът на испанеца е в коремната област.

Испанецът продължи да играе нерешително, а Григор се защитаваше чудесно в първия гейм от втория сет. Българинът стигна до първите си две точки за пробив още при подаването на Буста. Той изравни, само че страданията на испанеца продължиха и Григор реализира своето, взе подаването на противника още първоначално. Това обаче бе последният гейм в мача, защото Кареньо Буста се отхвърли.

Димитров и Кареньо Буста са играли един против различен шест пъти, като и двамата са записали по три победи. Последният мач сред тях бе на шампионата в Барселона през 2018 година, когато победител бе испанецът. Мачът тогава приключи със скандал, който сигурно ще окуражи първата ни ракета да запише нов триумф против 16-ия в света.

До момента Григор надделя без да загуби сет Марин Чилич и Алекс Болт, до момента в който в това време Кареньо Буста отстрани Кей Нишикори и Иржи Весели.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР