Снимка: Булфото, архивЕвродепутати искат въвеждането на етикет върху месото, на

...
Снимка: Булфото, архивЕвродепутати искат въвеждането на етикет върху месото, на
Коментари Харесай

Предлагат етикет върху месото, на който да пише как е отгледано, транспортирано и заклано животното

Снимка: Булфото, списък

Евродепутати желаят въвеждането на етикет върху месото, на който да написа по какъв начин е отгледано, превозено и заклано животното. Така той ще осведоми потребителите за качеството му. 

Сред тях е и Емил Радев от ЕНП/ГЕРБ. Той и сътрудниците му изпратиха въпрос до Европейската комисия по отношение на бъдещия европейски етикет за хуманно отношение към животните. Радев е зам.-председател на Интергрупата за отбрана на животните в Европейския парламент. 

„ По принцип този етикет ще бъде даден на храни, създадени при по-строги стандарти от тези, които към този момент са планувани в законодателството на Европейски Съюз. Следователно би било евентуално доста да усъвършенства положението на животните, като в същото време усили приходите на фермерите, ангажирани с хуманния метод ”, се акцентира в претекстовете за изпратения до Европейска комисия въпрос. 

Инициативата на евродепутатите е част от напъните да се осъществят политики за оптималната осведоменост на потребителите във връзка с произхода и сигурността на продуктите.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР