Снимка: Булфото, архивЕвродепутатът Елена Йончева с остра критика към “определена

...
Снимка: Булфото, архивЕвродепутатът Елена Йончева с остра критика към “определена
Коментари Харесай

Елена Йончева: Определена политическа сила за пореден път използва арсенал от лъжи

Снимка: Булфото, списък

Евродепутатът Елена Йончева с остра рецензия към “определена политическа мощ, която за следващ път употребява боеприпас от неистини и оскърбителен спекулации ”. В поста си в обществената мрежа Йончева сочи като подобен образец публикувано известие до медиите, в което били  набеждавани членове на Европейския парламент във връзка за иден отчет по отношение на Република Северна Македония.

Публикуваме, без редакторска интервенция, целият текст на поста на Йончева:

Предизборната акция у нас е в разгара си и по тази причина не е чудно, че избрана политическа мощ за следващ път употребява боеприпас от неистини и оскърбителен спекулации. В публикувано известие до медиите се набеждават членове на Европейския парламент във връзка за иден отчет по отношение на Република Северна Македония. Неприемливото в тази ситуация е, че вместо първо да намерения, ръководителят на съответната партия подхваща дейности, които слагат несправедливо България в следващи текстове на резолюции на Екологичен потенциал, както и в отрицателния информативен поток към европейските институции.

Прескачането на парламентарната преграда може и да е политическа цел, само че няма по какъв начин да служи като опрощение за злоупотребата с българския народен интерес. Публикуването на карти и непремерени изказвания може и да подвигат проценти, само че вършат неприемлива цялостната позиция на България в Европа. Заради сходни прояви европейските ни сътрудници не схващат държанието на страната ни. Така не печелим поддръжка. А нови резолюции.

Предлаганият текст в отчета на Екологичен потенциал за Република Северна Македония е тъкмо в тази посока. Внесеното изменение е: “Осъжда неотдавнашните провокативни изказвания на български държавни чиновници по исторически въпроси, засягащи Северна Македония, които опонират на духа на Договора за добросъседски връзки с България; приканва българските органи да се въздържат от сходни изказвания, макар продължаващата предизборна акция в България… ”

Предложението е на четирима евродепутати: Тонино Пицула (Хърватия),Таня Файон (Словения), Андреас Шидер (Австрия), Марек Белка (Полша). Точно те са набедени в “компромис, откровена нелепост или скопски лобизъм. ” Твърдението, че мястото им не е в Екологичен потенциал не заслужава коментар.

Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал няма да поддържа импортираното изменение, тъй като то не отразява напълно историческия и политическия подтекст на Балканите. Но изрично се опълчва на приватизирането на българския народен интерес и монопола над патриотичните дела. Особено от политическа мощ, която разрушава престижа на България в Европейски Съюз поради личен интерес – политическото й оцеляване. Колкото до терзанията на така наречен „ патриоти “ за бъдещите обединения у нас – значимото е България да не бъде продадена.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР