снимка Булфото, архивЕдна година и 10 месеца лишаване от свобода

...
снимка Булфото, архивЕдна година и 10 месеца лишаване от свобода
Коментари Харесай

Условна присъда за бракониер, който уби съучастник по време на лов близо до Варна

снимка Булфото, списък

Една година и 10 месеца отнемане от независимост с тригодишен изпитателен период наложи състав на Варненския областен съд по отношение на 23-годишния Мехмедали М., който беше предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна по две обвинявания – за причиняване на гибел по несъобразителност по време на бракониерски лов и за придобиване и държане на огнестрелно оръжие и муниции без съответно позволение.

На 26 октомври 2015 година в землището на варненското село Цонево в местността „ Малкият картал “ подсъдимият Мехмедали и приятелят му Салим С. отишли на бракониерски лов. Никой от двамата не имал ловджийски билет и позволение за лов. Правото на ловуване се упражнява от лица, които имат членска карта и билет за лов, заверени за съответната календарна година, както и позволение за лов. Двамата не имали и позволение за придобиване на огнестрелни оръжия и муниции.

В гората двамата другари се разделили. Подсъдимият дочул звук и решил, че наоколо има дивеч. Стрелял по посоката на шума. Когато отишъл на място, открил, че приятелят му Салим лежи на земята и е ранен в главата. Повикал помощ, само че макар положените грижи на лекарите, простреляният мъж умрял.

Присъдата на Варненския областен съд е произнесена, откакто 23-годишният обвиняем Мехмедали, който е с чисто правосъдно минало, изискал делото против него да се гледа при изискванията на кратко правосъдно разследване, като признал виновността си и всички обстоятелства и условия в обвинителния акт на Окръжната прокуратура във Варна. С присъдата си съдът почете и гражданския иск на родителите на убития мъж в размер на 60 000 лв.. Съдебният акт предстои на обжалване през Апелативния съд във Варна.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР