Снимка Булфото, архивЕдин живот угасна, но даде шанс на други

...
Снимка Булфото, архивЕдин живот угасна, но даде шанс на други
Коментари Харесай

Трима души получиха шанс за живот чрез 51-годишен мъж

Снимка Булфото, списък

Един живот угасна, само че даде късмет на други трима. 51-годишен мъж от Велико Търново даде късмет за живот на трима души.  На 1 септември 2021 година той изпада в мозъчна гибел. Въпреки тежката загуба, околните вземат благородното решение да дарят органите на своя непосредствен и да спасят човешки живот.

На 2 септември в МБАЛ " Лозенец “ е осъществена трансплантация на черен дроб на 48-годишен мъж от листата на чакащи, написа

На 2 против 3 септември в УМБАЛ " Александровска “ са направени две бъбречни трансплантации, като реципиентите са жена на 31 година и мъж на 36 година

Със съдействието на Министерството на здравеопазването Изпълнителна организация " Медицински контрол “ провежда и координира донорската обстановка.

Министерството на здравеопазването показва откровени съболезнования на околните на умрелия мъж и дълбока признателност за тяхното решение да дадат опция на лекарските екипи да спасят два човешки живота.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР