Снимка Булфото, архивДвама мъже са осъдени за купуване на гласове.

...
Снимка Булфото, архивДвама мъже са осъдени за купуване на гласове.
Коментари Харесай

Двама мъже купували гласове на изборите в Краводер, осъдиха ги

Снимка Булфото, списък

Двама мъже са наказани за пазаруване на гласове. Районна прокуратура - Враца притегли в качеството на обвинен В. Т. и И. И. за осъществено от тях закононарушение срещу политическите права на жителите. Деянието е квалифицирано по член 167, алинея 2 от Наказателен кодекс. Към сегашния миг е открито, че в интервала от края на месец март 2021 година до 04.04.2021 година В. Т. предложил на разнообразни лица имотна полза за да ги склони да гласоподават за избрана политическа партия на изборите за народни представители на Република България, извършени на 04.04.2021 година, написа Булнюз.

Мъжът давал на гласоподавателите от село Краводер, област Враца, разнообразни парични суми от 50 до 200 лв. за практикуване на политическото им право по претенции от него метод. Другият обвинен по досъдебното произвеждане - И. И., на 31.03.2021 година предложил 50 лв. на гражданин от същото село, с цел да гласоподава в интерес на съответна политическа партия в деня на идните на 04.04.2021 година избори. С разпореждане на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура - Враца на обвинените В. Т. и И. И. е наложена мярка за неотклонение „ подписка “, която ги задължава да не трансформират местоживеенето си и да се явяват при приканване. При нарушаването ѝ тя ще бъде сменена с по-тежка. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР