Снимка Булфото, архивДоц. Ангел Кунчев изнесе актуални данни за коронавируса

...
Снимка Булфото, архивДоц. Ангел Кунчев изнесе актуални данни за коронавируса
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев: България е на 9-о място по смъртност от коронавирус в ЕС

Снимка Булфото, списък

Доц. Ангел Кунчев изнесе настоящи данни за ковид в България. Главният държавен здравен контрольор коментира също и мутиралият вид на коронавирус, който потегли от Англия.

Членовете на Националния действен щаб, Националния имунизационен щаб и здравният министър дадоха брифинг във връзка с настоящата конюнктура с разпространяването на COVID-19 у нас и подхванатите противоепидемични ограничения.

" Поздравяваме българите, с помощта на които стигнахме до по-положителни данни за вируса. България е на 27-о място по заболеваемост в Европа и  6-о място на Балканите. Смъртността е 13.7% на 100 000 души ", разкри главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, написа Novini.bg. 

На девето място сме по смъртност от COVID-19 в ЕС, съобщи здравният специалист. 

" Ако видите картата на Европа сега има две зони в светли цветове - Скандинавските страни и Балканите, най-много поради България и Гърция ", добави доцент Кунчев.

" В Разград заболеваемостта е 75 на 100 000, а във Враца е 240 на 100 000. Разликата е към 3 пъти. С най-ниски индикатори са Разград, Търговище, Кърджали, Смолян, Благоевград и Пазарджик. С най-висока са Враца, Варна, Плевен, Перник, Русе и Кюстендил ", сподели още той. 

" Мутиралият вид на великобританския тип на COVID-19 не е нов вариант. В момента се вършат изследвания ма хора, пристигнали у нас от Англия. До края на януари ще имаме данни ", съобщи доц. Ангел Кунчев.

Доц. Ангел Кунчев посочи, че на фона на Европа сме с положителни индикатори и по броя на направените проби.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР