Снимка Булфото, архивДнес ще остане ветровито. Валежи от дъжд ще

...
Снимка Булфото, архивДнес ще остане ветровито. Валежи от дъжд ще
Коментари Харесай

Дежурният синоптик Евгения Егова с много лоши новини!

Снимка Булфото, списък

Днес ще остане прохладно. Валежи от дъжд ще има към момента преди обяд на обособени места, основно в централните и източните региони на страната, в планините - от сняг. След обяд валежите в множеството региони ще стопират, а по здрач вятърът ще отслабва и в източните региони ще се ориентира от североизток. Дневните температури ще се намалят и ще са сред 4° и 9°, съобщи дежурният синоптик Евгения Егова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представена от " Фокус ". 

``
реклама

Над Черноморието ще доминира облачно време и основно преди обяд ще има превалявания от дъжд. Ще е прохладно, с сдържан до мощен вятър от северозапад. Максималните температури ще са 7°-10°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините ще доминира облачно време и основно преди обяд ще има превалявания от сняг. Ще духа мощен и плевел северозападен вятър, по високите елементи - от запад-югозапад. Дневните температури ще се намалят сензитивно спрямо миналите топли дни и оптималната на височина 1200 метра ще е към минус 1°, на 2000 метра - към минус 7°. Атмосферното налягане ще се покачва - сутринта към момента ще е близо до междинното, само че по-късно денем ще е по-високо от естественото.

Жълт код за мощен вятър е разгласен в 21 области на страната.



Предупреждението за мощен вятър се отнася за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София град и София-област. В тези области ще духа западсеверозападен вятър със скорост 14-19 м/сек. Предупреждение за мощен вятър е в действие и за цялото Черноморско крайбрежие. Очаква се увеличаване напразно от юг с пориви 14-17 м/сек (7 бала по Бофорт). 

През нощта против сряда в западната половина от страната вятърът ще отслабне, в източната - ще се обърне от североизток и ще остане сдържан до мощен. Застудяването ще продължи. Ще има и валежи от сняг, с по-голяма възможност в планинските региони и в Северна България.

В четвъртък и петък в Източна България ще се задържи прохладно. Първият ден над източните региони облачността ще е забележителна, само че вероятността за превалявания е дребна. Над Западна България облачността ще се раздра и краткотрайно ще намалее. Вторият ден на повече места са вероятни слаби валежи от дъжд и сняг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР