Снимка Булфото, архивДиректорът на Националния център по заразни и паразитни

...
Снимка Булфото, архивДиректорът на Националния център по заразни и паразитни
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Британският вариант на коронавируса циркулира у нас

Снимка Булфото, списък

Директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания и член на щаба за ковид проф. Тодор Кантарджиев заяви: Единствено английската разновидност на SARS-CoV-2 (вирусът, извършител на заболяването COVID-19) циркулира в България, пише .

От няколко седмици разновидността В.1.1.7, наричана на английски вид на ковид, се открива във всички изследвани проби. Мутациите се отриват с в допълнение проучване на позитивните проби за SARS-CoV-2, което се споделя целогеномно секвениране. Седмично от България се изследвали 400 проби за разновидности, разгласи Кантарджиев.

Британският вид на ковид е определян от научната общественост като по-заразен - по-лесно се предава от човек на човек и повече визира младо население. " Освен разновидностите на английския, които откриваме, не сме разкрили индийски, бразилски, южноафрикански ", твърди Кантарджиев. Той означи, че другите разновидности към този момент са регистрирани в прилежащи на България страни.

" Няма генетичен вид с необятно разпространяване, на който сегашните ваксини не работят. Действат, само че по-слабо: на южноафриканския, на бразилския, на индийския ", заключи Кантарджиев. Коронавирусът мутира осем пъти по-рядко от вируса на грипа, заключи той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР