Снимка: Булфото, архивАвтомагистрала Тракия е най-опасната у нас, според данните

...
Снимка: Булфото, архивАвтомагистрала Тракия е най-опасната у нас, според данните
Коментари Харесай

Над 100 загинали на АМ Тракия в периода 2017-2020 г.

Снимка: Булфото, списък

Автомагистрала " Тракия " е най-опасната у нас, съгласно данните за починалите на нея в произшествия. 108 души са жертвите, а 1080 са били ранени при произшествия там през интервала 2017-2020 година На всички останали автомагистрали в страната - “Хемус ”, “Струма ”, “Марица ” и даже незапочнатата “Черно море ” сред Варна и Бургас за същия интервал жертвите са 74, а ранените - 603-ма. България от 2012 година продължава да е единствената страна в Европа с позволена скорост от 140 км/ч по автомагистралите.

Това оповестиха през днешния ден от Института за пътна сигурност в разбор във връзка 29 юни - народен ден за пътна сигурност, разгласен през 2019 година

9 са посочените като “черни пътища ” у нас. Към тях спадат и двата пътя от юг на север - Кулата-Видин и Маказа-Русе. По-малки са Сопот-Микре, Карлово-Пловдив, Пловдив-Асеновград, Созопол-Приморско, Габрово-Велико Търново и Силистра-Венец.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР