Снимка Булфото, архивАнулирани са работите на преписвачи на матурата. Отстраниха

...
Снимка Булфото, архивАнулирани са работите на преписвачи на матурата. Отстраниха
Коментари Харесай

Анулираха работите на трима зрелостници, хванати при опит за преписване

Снимка Булфото, списък

Анулирани са работите на преписвачи на матурата. Отстраниха трима зрелостници от матурите поради преписване. Двама са от Етрополе, хванати са при опит за преписване като употребяват мобилен телефон и смарт часовник. Зрелостниците са полагали матура по биология и здравно обучение и география и стопанска система, оповестиха от МОН.

Анулирана е и една изпитна работа в Крумовград - по география и стопанска система. Причината - още веднъж потребление на мобилен телефон.
33 966 дванадесетокласници се явиха на втория държавен зрелостен изпит през днешния ден, оповестиха от просветителното министерство.

Рано тази заран в МОН беше изтеглен и генериран Вариант 1 на матурата, при която зрелостниците могат да избират сред 13 предмета.

Осем възпитаници под карантина също имаха опция да ревизират знанията си. От тях на изпит се явиха единствено трима.

Традиционно най-вече бяха искащите за матура по британски език, по биология и здравно обучение и по предметите от метафизичен цикъл. От 26 до 31 май т.г. са изпитите по избор.

Резултатите от двете матури ще бъдат оповестени до 7 юни.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР