Снимка Булфото, архив, видео Фейсбук/Нова ТвПремиерът на България коментира публикуваните кадри

...
Снимка Булфото, архив, видео Фейсбук/Нова ТвПремиерът на България коментира публикуваните кадри
Коментари Харесай

Стефан Янев: Полицейското насилие не трябва да се поощрява

Снимка Булфото, списък, видео Фейсбук/Нова Тв

Премиерът на България разяснява публикуваните кадри с полицейско принуждение против хора от митингите под колоните на Министерски съвет.

„ Нямах опция да ги видя, само че видях задоволително публикации по тематиката. Без да съм видял фрагментите разбрах, че става въпрос за полицеско принуждение, което не би трябвало по никакъв метод да се насърчава. Работата на правоохранителните органи е да обезпечават реда, а не да се саморазправят с протестиращи или различен тип хора, които нарушават публичния ред, в случай че това е била повода ”, сподели той. И добави: „ Всички тези фрагменти, които към този момент са оповестени, ще бъдат разследвани. Да, тревожно е ", сподели Стефан Янев.

„ Ситуацията с мигрантите има капацитет да стане сериозна. Това е въпрос на разбор и следене на ситуацията на първо място на това какво се случва сега в Афганистан, тъй като обстановката там от позиция на сигурността се изостря и е с капацитет да провокира доста сериозна миграционна вълна. Не можем да предвидим в каква посока ще бъде, само че в един миг тя ще се почувства и на европейските граници ”, заяви Стефан Янев в Банско.

„ Мерките, които би трябвало да се вземат са очевидните – по-добра защита и там, където се появи подобен напън, да има опция да се реагира съответно, хората да бъдат настанявани или при нужда - да бъдат връщани в границите на съществуващите механизми ”, сподели още той.

Янев разгласи, че дружно с регионалния шеф на Банско са разискали и положението в цялата област във връзка с пожарите. „ В района няма съществени проблеми. Единственият проблем на територията на страната е този, който имаме сега в землището в Югово, където обстановката е овладяна. Надяваме се на следващия ден пожарът да бъде изцяло овладян. В това отношение ситуацията е релативно спокойна ”, уточни той, написа nova.bg.

 



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР