Снимка Булфото, архивЩе запомним уроците от пандемията и социалната изолация.

...
Снимка Булфото, архивЩе запомним уроците от пандемията и социалната изолация.
Коментари Харесай

Карадайъ: Заедно всички – граждани и политици, ще се справим

Снимка Булфото, списък

" Ще запомним уроците от пандемията и обществената изолираност. С всички сили ще се борим за излекуване и с религия и вяра ще посрещнем спасението, което ще роди обединяването на всички наши старания. Заедно всички – жители, политици, държавници, учени, лекари, всички дружно ще се оправим. ". Това написа във Facebook ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който честити Куртулуш Байрям.

Ето и целият пост на Карадайъ:

Ние помним. Няма да забравим. Прекланяме се пред саможертвата на всички, които в името на бъдещето отдадоха живота си, с цел да можем в този момент да имаме свободата да носим рождените си имена, да изповядваме религията си, да употребяваме майчиния си език. И да желаеме в нашата татковина да имаме заслужен живот. И в никакъв случай да не се отхвърляме тук всеки ден да отстояваме нашите права и свободи.

Всички тези тествания от началото на века, през 60-те, 70-те години, та до 1984-85 година, не ни пречупиха, а ни направиха по-силни и по-волеви, направиха ни по-мъдри, направиха ни единни и сплотени. Наред с чувствителността си към несправедливостта, към диктатурата, ние намерихме и най-силното оръжие, с което успяхме да се надигнем против държавната система, против тоталитарната власт, против диктатурата. Разбрахме силата на заедността и това беше най-ценният урок, който научихме по сложен метод.

По същия метод и новата болест ще приемем със примирение и твърда религия, че и това ще мине, че и с това ще се оправим. Ще запомним уроците от пандемията и обществената изолираност. С всички сили ще се борим за излекуване и с религия и вяра ще посрещнем спасението, което ще роди обединяването на всички наши старания. Заедно всички – жители, политици, държавници, учени, лекари, всички дружно ще се оправим.

Позволете ми от името на Движение за права и свободи и персонално от мое име да поздравя всички, които означават „ Куртулуш Байрам “, и да пожелая здраве и благодат на вас и на вашите фамилии. Да бъдем сплотени и единни и през Новата 2021 година. Нека тя да бъде по-добра, по-спокойна и по-успешна! И да продължаваме дружно да браним мира и демокрацията, правата и свободите, правото на заслужен живот на всички български жители.

standartnews.com

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР