Снимка: Булфото, архивРешения под натиск никога не съм взимал. Това

...
Снимка: Булфото, архивРешения под натиск никога не съм взимал. Това
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: Решения под натиск никога не съм взимал

Снимка: Булфото, списък

" Решения под напън в никакъв случай не съм взимал ". Това съобщи здравният министър Костадин Ангелов, оповестява Българска национална телевизия.

Той удостовери позицията си, че в случай че няма повишаване на заболеваемостта от 18 февруари, ще отворят заведения за хранене и молове. А в случай че наклонността се резервира, две седмици по-късно ще могат да отворят и нощните заведения.

Министърът съобщи, че няма да има разхлабване на ограниченията в обособени области с понижаване на болестта, макар че такова предложение е било необятно обсъждано.

" Вече нямаме клъстерно разпространяване на болестта. Имаме дифузно, тъй че това са нашите ограничения, които ще предложим. Решения под напън в никакъв случай не съм взимал ", безапелационен е здравният министър.

Темата за разпределяне на ограниченията за заведенията разяснява и основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев.

По думите му, разговорът с представителите на сектора е тежък - разногласието е до какъв брой часа ще работят заведенията и от по кое време да бъдат отворени.

Според Кунчев е реалистично всеобщата имунизация да стартира в края на април, в случай че бъде утвърдена имунизацията на " Астра Зенека ". На Кунчев през днешния ден беше сложена първата доза от имунизацията на " Пфайзер ".

" В четвърта фаза, когато всеки, който желае се записва при своя персонален доктор и прави имунизацията - то това е най-масовата фаза. Включително и хора, които не са здравноосигурени и нямат персонален доктор, за тях пък ще осигурим опция да се ваксинират при екипите на районните здравни инспекции. тъй че това е етапа, в която всеки който реши ще може да се имунизир. ", изясни доцент Ангел Кунчев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР