Снимка: bTVПротест на природозащитници с десетки обединени каузи се проведе

...
Снимка: bTVПротест на природозащитници с десетки обединени каузи се проведе
Коментари Харесай

Десетки организации излязоха на протест за природата и правовата държава

Снимка: bTV

Протест на природозащитници с десетки обединени дела се организира пред постройката на Министерския съвет довечера. В събитието се включиха членовете на над 30 групи в обществените мрежи, измежду които има и съперници на АЕЦ " Белене ", както и членове на " Правосъдие за всеки ", споделя bTV.

На митинга се чуха апели за запазването на Корал, Рупите, Кресненското дефиле, Камен бряг, разкопките край Благоевград и други Организаторите са безапелационни, че самодейността им не е политическа.

По отношение на Корал, строителният министър Николай Нанков призна, че дюните са прикрепени към единия от трите плажа за природосъобразен туризъм у нас.

Според Сдружение " Да запазим Корал " оградата е сложена и върху дюни. Това ги поврежда и по тази причина е сезирана прокуратурата. През седмицата геодезисти сигнализираха, че с ограждането на дюните е нарушена конституцията, тъй като те са обществена държавна благосъстоятелност, където всевъзможни частни парцели би трябвало да бъдат отчуждени. Според Министерство на регионалното развитие отчуждаването обаче не е единственият вид.

На прилежащия плаж Делфин достъпът е усложнен, оплакаха се плажуващи. Ивицата е в парк Странджа и пътеката беше отстранена, тъй като е противозаконна.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР