Снимка: btvnovinite.bgВ навечерието на новата учебна година стотици училища все

...
Снимка: btvnovinite.bgВ навечерието на новата учебна година стотици училища все
Коментари Харесай

Стотици училища още са в ремонт преди 15 септември

Снимка: btvnovinite.bg

В навечерието на новата образователна година стотици учебни заведения към момента са в ремонт. В някои от тях строителите ще останат и след 15-ти септември, предава Бтв.

В 122 учебно заведение в София се възобновяват напълно три класни стаи, учебната лавка, сменят се порти и се боядисва. Ремонтът се прави с помощ от над 100 хиляди лв. от Столичната община. Ивета Германова, шеф на 122 ОУ „ Николай Лилиев ", изясни, че компанията, която прави ремонта подсигурява, че към 10 септември ще бъдат подготвени, тъй че да има време и за разчистване.

Засега ремонтът продължава в близо 1000 учебни заведения, в 50 от тях няма да завърши до 15 септември. Най-мащабни са ремонтите в Кърджали.

„ Всички би трябвало да влязат в час. Трябва да се направи всичко допустимо. Ако в Кърджали няма такива деца, нкикъде другаде няма да има, тъй като другите случаи са надалеч по-малко ”, изясни министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

По-голям проблем имат в учебните заведения, където ремонт от години въобще не е започвал. Като в основноното учебно заведение в монтанското село Доктор Йосифово. Въпреки че постройката наподобява като изоставена, тук учат 45 деца.

Селският духовник отец Данчо си спомня времето, когато е учил тук преди повече от половин век. „ Тука всяка заран имаше доста деца, имаше две паралелки осми клас ”, спомня си отец Данчо Аврамов.

От учебното заведение обясниха, че бюджетът не разрешава огромни поправки. Преди началото на новата образователна година ще сменят единствено счупените прозорци.

От министерството на образованието твърдят, че даже там, където ремонтите не престават, те няма да пречат на образователния развой.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР