Снимка: btvnovinite.bgСезонът на плажните партита в Слънчев бряг беше открит

...
Снимка: btvnovinite.bgСезонът на плажните партита в Слънчев бряг беше открит
Коментари Харесай

Сезонът на Слънчев бряг започна със замерване на шума, но без Валери Симеонов

Снимка: btvnovinite.bg

Сезонът на плажните празненства в Слънчев бряг беше открит нощес, само че без наличието на Валери Симеонов, предава Бтв. Вицепремиерът беше заречен да участва на огромните събития при започване на сезона, с цел да замери шума, само че по този начин и не дойда.

Въпреки това инспектори от Регионалната здравна ревизия влязоха да замерят шума.

Децибел метърът сподели данни сред 80 и 90 децибела при възможни 85. Инспекторите мериха и фоновия звук. Оказа се, че и морето е доста шумно – цели 62 децибела при разрешени 65.

 



Снимка: btvnovinite.bg

 

При измерването на фона трябваше да бъде спряна музиката в клуба, като гостите първо помислили, че прекъсването на музиката е част от програмата.

В плажното заведение бяха готови – наели са частна лаборатория за замерва шума.

„ В началото на всеки сезон се вършат такива резонни измервания, които са наложителни за всяко едно заведение. Появиха се и лицензирани лаборатории, които вършат тези замервания ”, разясни Димитър Москоянев. В продължение на месец и половина са работили, с цел да реализиран тези резултати.

 



Снимка: btvnovinite.bg

 

„ Поръчахме от Съединените щати специфичен винил, който се води „ шумова преграда ”. Тя не позволява да излиза шума и смъква звука с към 30 децибела, което е в границите на естественото да бъде на входа на заведението ”, разясни Веселин Борисов, шеф на плажна дискотека.

Резултатите за шума на здравната ревизия би трябвало да бъдат изчислени по специфични формули и едвам тогава ще се произнесат дали са в нормите на здравословния звук.

 



Снимка: btvnovinite.bg

 

По-късно през днешния ден вицепремиерът Валери Симеонов ще взе участие в работна среща по въпросите за туризма в Поморие и ще даде брифинг пред публицисти.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР