Снимка: bTVХарактерното на пропан-бутана – по-тежък от въздуха, съответно очакваме

...
Снимка: bTVХарактерното на пропан-бутана – по-тежък от въздуха, съответно очакваме
Коментари Харесай

Началникът на пожарната служба, който предотврати взрива в Борово: Харесвам си професията

Снимка: bTV

" Характерното на пропан-бутана – по-тежък от въздуха, надлежно чакаме някакви наслоявания в ниски елементи, по-трудно разпръскване в атмосферата ". Това изяснява пред основен контрольор Свилен Рачев – шеф на Пожарната работа в Бяла, където тази седмица беше предотвратена покруса, сходна на тази от гарата в Хитрино.

Инспектор Рачев признава, че като всеки човек в сходна обстановка, имал терзания.
 
" Какво да си изкривявам душата, тогава, когато отидох на място, започнах да премислям и разновидностите за разединение на трен, за махане на цистерна и така нататък, само че популярност Богу, не се стигна до там. Варианти доста, въпросът беше в действителност да се вземе вярното решение ".

А решението било едно: да се завие кранът, тъй като от цистерната изтича газ. Началникът не се колебае. Казва, че рискът бил обмислен.

" Това е всекидневие. Бързата реакция в избрана обстановка, дали ще бъде, както в тази ситуация приключване на газ, дали ще бъде пожар, дали ще бъде злополука – при всички положения изисква бърза интервенция в какъвто и аспект да е. Т.е. подготовката си е подготовка. Смятам, че сме добре готови. Опитът просто оказва помощ на знанията ".

Признава, че специалността му е и сложна, и виновна. Но не би избрал друга.

" Харесвам си я. Смятам, че си я правя добре работата. Професия като специалност. Избрал съм си тоя път, развъртвам се, колкото мога. Няма човек, който да е без неточности. Това е моето предопределение, моят живот ".

Главен контрольор Рачев не вижда себе си като воин. Просто поел отговорността и завъртял крана.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР