снимка: БТАПрокуратурата в Германия съобщи, че е бил подготвян държавен

...
снимка: БТАПрокуратурата в Германия съобщи, че е бил подготвян държавен
Коментари Харесай

Полицията в Германия разби опасна клетка. Членовете готвели атентати и държавен преврат

снимка: Българска телеграфна агенция
Прокуратурата в Германия заяви, че е бил подготвян държавен прелом. Това стана ясно след извършената тази заран огромна интервенция измежду крайнодесни групи. Близо 3000 чиновници на реда реализираха над 130 обиска на територията на страната. Разбита е клетка, възнамерявала атентати по-специално против Бундестага, долната камара на Народното събрание, заяви прокуратурата, представена от Франс прес.

Арестувани са 25 членове на придвижването „ Граждани на райха “. Те са обвинени по-специално в „ съответна подготовка за принудително навлизане на дребна въоръжена група в немския Бундестаг “, осведомиха прокурорите в известие.

Сформираната клетка имала „ за цел
да преобърне държавния ред в Германия
и да го замести с някаква лична форма на страна “ – план, който би могло да бъде сбъднат единствено „ посредством потребление на военни и насилствени средства против представителите на страната “, обявиха прокурорите от Карлсруе, които са натоварени с каузи, засягащи държавната сигурност.

„ Подозираме, че е било планувано въоръжено нахлуване против конституционните органи “, разяснява в Туитър министърът на правораздаването Марко Бушман, като загатна за „ обширна антитерористична интервенция “.

Германия постоянно арестува крайнодесни заговорници, само че съгласно медиите в страната това е една от най-мащабните интервенции в историята за възпрепятстване на опит за държавен прелом.

Пучистите са основали сходен на държавно управление „ съвет “, също и военно крило. Терористичната организация ефективно е вербувала последователи, в това число хора от силовите структури на Германия. Тя е била огромна и разклонена –
в нея са членували правоприемник на пруските князе,
политик, високопоставени военни и бойци от специфичните сили, прибавя организацията.

Говорител на немското военно контраразузнаване удостоверил за ДПА, че измежду обвинените има боен от Бундесвера и неколцина резервисти.

По данни на немските управляващи обвинените, основно наследственият княз на рода Ройс – Хайнрих Тринайсети, подпомагани от съветската гражданка Виталия Б., се свързали с представители на Русия, само че не получили утвърждението на Москва, добавя ТАСС.

Разследващите следва да открият дали са подготвяни дейности, представляващи държавна измяна, уточни прокуратурата.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР